• Homeslide1
 • Homeslide4
 • Homeslide3
 • Homeslide2
 • Homeslide5
 • Homeslide6
 • Homeslide19
 • Homeslide9
 • Homeslide10
 • Homeslide15
 • Homeslide11
 • Homeslide12
 • Homeslide13
 • Homeslide14
 • Homeslide16
 • Homeslide18

Wijnproeverij

Een toost uitbrengen op ons jubileumjaar

Heb je interesse in verre (onbekende) landen? Houd je ook nog van een goed glas wijn? Mag ik je dan wat vertellen over Burkina Faso en over mijn stichting onder het genot van een goed glas wijn? Voor wie weleens wijn drinkt en daarvan kan genieten is een wijnproeverij een leuke activiteit die prima gecombineerd kan worden met een presentatie over onze stichting.

Toevallig sprak ik enige tijd geleden iemand over onze stichting. Samen kwamen we op het idee om iets te ondernemen. Dat was de start voor onze wijnproeverij die we op 12 april a.s. samen met een wijnexpert van vinify.nl en een kok voor de hapjes, gaan houden.

Het past wel, een toost uitbrengen op 25 jaar stichting Help Burkina! Op deze wijnproeverij zal ik – de voorzitter van de stichting – jullie laten kennismaken met een land, waar de zon bijna altijd schijnt. Waar zonne-energie dus een logische energiebron is, als je de middelen hebt om panelen aan te schaffen. Die middelen willen wij graag ter beschikking stellen voor een opleiding houtbewerking. Terwijl we over Zuid-Afrikaanse wijnen leren en het proeven ervan, worden er hapjes geserveerd die met Burkina Faso gelinkt kunnen worden. En het geheel zal met beeldmateriaal worden omlijst.

Naast de wijnen en de presentatie van onze stichting wordt ook de mogelijkheid geboden om originele kunst en spullen uit Burkina Faso en plantjes te kopen om ons extra te steunen in dit feestelijke jaar. De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel:

In Koupéla willen we een speciaal project realiseren dat de toekomst van vele jongeren positief zal beïnvloeden. Met een eigen elektriciteitsvoorziening op het opleidingscentrum Père Willy Burm kan de driejarige cursus houtbewerking eindelijk van start gaan. Machines zijn er al, maar de zonnepanelen en accu’s nog niet. We krijgen financiële hulp van stichting Wilde Ganzen, maar moeten zelf ⅔ van het benodigde bedrag bijeen brengen.

Op deze plaats bedank ik mede-organisator Marieke, Jeroen, kok Arnoud en de mensen bij Vinify.nl, het bedrijf dat de wijnen sponsort: Barka wousgo!

Esther Cremers, voorzitter

Wijnexpert Jeroen Degen neemt je deze avond mee in zijn passie voor wijn en laat je een aantal prachtige Zuid-Afrikaanse wijnen proeven, vergezeld van smaakvolle hapjes.

“Ik ben Jeroen, wijnexpert. Zoals je weet, zijn er ontzettend veel wijnsoorten en druivenrassen, allemaal met hun eigen smaak. Door opleidingen zoals WSET3 en de vinologenopleiding heb ik deze wereld leren kennen en is mijn hobby uitgegroeid tot een passie. Deze passie deel ik via JeDeWijn, wijnweblog.nl én Vinify’s proeverijen.

Graag laat ik je een goede selectie van de mooie restaurantwijnen van Vinify proeven bij de wijnproeverij voor het goede doel Help Burkina Faso.”

 

Maak je agenda vrij en kom! Misschien neem je nog iemand mee? Wees welkom.

 

De kok laat ook van zich horen:

Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Arnoud Tuinstra, ik kom de hapjes bereiden voor de proeverij van stichting Help Burkina.
Geheel onbekend met koken ben ik niet, ik heb een aantal jaren ervaring in een restaurantkeuken en bij grote cateringbedrijven, dus dat komt goed.
Ik ben bekend geraakt met de stichting via mijn partner José, penningmeester van de stichting en vriendin van Esther, die wij allemaal wel kennen.
Hopelijk kunnen wij er een succesvolle en smakelijke avond van maken.
Groet,
Arnoud

 

We kijken uit naar onze bijeenkomst!

Datum: 12 april 2024 van 19.00 uur tot 22.00 uur ongeveer

Locatie: Plein 5, Brummen (op loopafstand van het station, zie onder)

Aanmelden: helpburkina@gmail.com o.v.v. wijnproeverij 12 april

Kosten: 25 euro per persoon

(Betalen s.v.p. via de link die je na bevestiging van ons krijgt toegestuurd.)

 

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

 

Past de datum je niet en heb je wel interesse? Misschien volgt er nog een tweede kans! Laat ons weten dat je op de hoogte gehouden wilt worden.

 

Routebeschrijving voor OV met wandelingetje:

Brummen, station 6971 BX Brummen

 

 

 

 

 

Plein 5, Graaf Van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE Brummen

 

Treintijden:

ri Zutphen: 21.49 uur en 22.49 uur (overstappen in Zutphen voor Arnhem kan!)

ri Arnhem: 22.12 uur en 23.12 uur

UW DONATIE

Van uw gift komt meer dan 95% in Burkina terecht!

Wilt u ons langdurig steunen?
Kies dan voor een periodieke gift. Onze stichting heeft een ANBI status dus dit kan fiscaal aantrekkelijk voor u zijn.

Bedrag


Liever handmatig overmaken? Stort uw gift dan op IBAN NL46RABO0313803927 (BIC RABONL2U)